Имам персонален код и проверих внасяни са осигуровки. Проблема е,че не ми е била попълнена трудовата книжка както трябва, това е обяснението на НОИ. Не пише "осигурителният стаж е равен на зачетения трудов стаж".
Здр, имам трудов стаж 2 години и 11 месеца в една фирма. Преди това съм работил 6 месеца, но поради не корекно попълнена трудова книжка, от НОИ не ми признават трудовият стаж (този 6-то месеца) и за това ми отпуснаха 4 месеца обезщетение вместо полагащите ми се 6 месеца. Тъй като фирмата в която имам 6 месеца трудов стаж е в друг град отидох и поисках да ми издадат УП-3, казаха ми, че до 15 дена ще ми го издадат, но вече минаха 2 месеца, когато се обаждам по телефона все ми казват да почакам, когато са готиви ще ми звъннат :(. Какво мога да направя аз в този случай как да се защитя, има ли някакъв начин НОИ служебно да ми зачете стажа. моля за помощ. Идеи и съвети някой сблъскал ли се с такъв проблем.


Здравейте,

През 2007 година когато бях на 19 години работих 6 месеца сезонна работа. След като свърши работата, от фирмата ми дадоха служебна бележка за доходите и данъците, който са удържани. Не си спомням точно, но ме посъветваха да си пусна данъчна декларация за връщане на авансово удържан данък, защото не съм работил през цялата година.

Сега през 2012 година пак бях съкратен от работа (намаляване на обема на работа). Имам ли право пак да си върна този авансов удържан данък?

Извинявайте ако ви звуча глупаво, ама не ги рабирам тези счетоводни неща :-) Ако някой може да ми помогне ще съм много благодарен!
Лек и успешен ден!